TI-AI UITAT DATELE?

Design interior – serviciile ALL SEASONS DESIGN

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Designul interior este acel domeniu al arhitecturii care o completeaza si o insufleteste prin insusi scopul sau: acela de a crea ambientul perfect din punct de vedere estetic si functional. Putem spune ca este latura cea mai sensibila a arhitecturii din punct de vedere emotional: prin design interior se poate influenta starea de bine a individului, echilibrul sau interior sau productivitatea.

Toate aceste deziderate pot fi atinse prin elaborarea de proiecte de design interior care sa acopere o paleta cat mai completa de aspecte tehnico – functionale si estetice.

Persoana care are capacitatea, sustinuta de pregatirea profesionala, sa conceapa, proiecteze, coreleze si coordoneze toate aceste proiecte si studii este arhitectul designer de interior. El este autorul proiectului de amenajare si coordonatorul tuturor specialitatilor implicate (rezistenta, instalatii generale si dupa caz altele), altfel spus seful de proiect.

Pe langa elementele utilizate in mod uzual atunci cand vorbim despre design interior – lumina, textura, culoare, volum – arhitectul va tine cont in permanenta de aspectul practic al amenajarii, usurinta in exploatare, intretinere si rezistenta in timp a solutiilor propuse. Tot el este cel mai in masura sa managerieze relatiile intre echipele implicate (proiectanti de specialitate, furnizori, constructor) si beneficiar si sa supravegheze executia lucrarilor, pentru ca proiectul sa fie perfect implementat in realitate.

Echipa ALL SEASONS DESIGN se implica in toate etapele de proiectare necesare ducerii la bun sfarsit a unei amenajari reusite: studii de solutie / concept, proiectare generala (de arhitectura si specialitati – rezistenta, instalatii), studii de specialitate (de acustica, light design etc.), consultanta, proiectare de mobilier dedicat si supravegherea executiei.

 

Ideea amenajarii unor spatii poate aparea din diverse motive: fie din dorinta de a personaliza interioarele unei constructii abia finalizate ori recent achizitionate sau din dorinta unei schimbari de ambient, din motive de imagine, branding ori rebranding.

In toate aceste cazuri, amenajarea conceputa de un profesionist se va evidentia in mod categoric de oricare alta printr-un concept unitar si in egala masura functional, perceput din afara prin armonie, bun gust si eleganta. Ea va pune in valoare calitatile unui spatiu, ii va estompa defectele si va schimba perceptia asupra sa.

O amenajare de interior corect gandita si executata a unui magazin sau spatiu de lucru, a unei cafenele sau locuinte, creaza o legatura intre om si spatiul interior si ii trasmite acestuia o stare de bine, impreuna cu dorinta de a reveni.

ALL SEASONS DESIGN OFERA

Consiliere preliminara

Odata cu intentia amenajarii unor spatii poate aparea si necesitatea consultarii unui specialist in domeniu. In urma unor prime discutii se pot contura ideile de baza ale viitorului proiect: stabilirea atitudinii si atmosferei transmise de noile spatii amenajate si gasirea in consecinta a stilului de design interior potrivit.

Pe baza acestor date, a analizarii situatiei existente si a bugetului alocat investitiei, se poate porni realizarea unui concept de amenajare interioara, transformat ulterior in proiect.

Proiectare generala

Proiectarea unei amenajari interioare are la baza aceleasi proiecte ca si in cazul proiectarii unei constructii: cele de arhitectura, rezistenta si instalatii. Diferenta este data de gradul de detaliere, care in cazul primeia poate ajunge pana proiectarea de piese de mobilier, elemente de decor si design dedicat, stereotomii de pardoseli si pereti etc.

Numai prin coordonarea a cat mai multor aspecte se poate realiza o amenajare reusita.

De regula proiectarea unei amenajari interioare nu este supusa procesului de autorizare. Exista situatii insa, cand devin utile interventii asupra partilor structurale deja executate ale constructiei, caz in care proiectul va trebui autorizat.

Consultanta materiale

Consultanta de materiale presupune stabilirea finisajelor adecvate fiecarui spatiu, functiuni sau suprafete, astfel incat sa se obtina imaginea de ansamblu si atmosfera dorite, pastrandu-se in acelasi timp si functionalitatea lui.

Finisajele se aleg astfel incat sa se armonizeze intre ele din punct de vedere al materialelor, culorilor sau texturii.

Tot la acest capitol este cuprinsa si alegerea de echipamente sanitare, de incalzire si de ventilatie, in armonie cu conceptul ales.

Consultanta furnizori

Consultanta de furnizori presupune propunerea, in functie de tipul de material / echipament, standarde si buget, a furnizorilor sau producatorilor produselor dorite.

Light design

Prin light design se intelege conceperea atmosferei unui spatiu din punct de vedere al iluminarii lui, directe sau indirecte, naturale sau artificiale.

Fiecare functiune cere modul ei specific de iluminare si grad de intimitate.

La aceasta se adauga si alegerea potrivita a corpurilor de iluminat privite ca elemente de decor.

Proiectare mobilier

Un pas important in amenajarea unui spatiu il reprezinta alegerea armonioasa a obiectelor de mobilier.

Inca de la inceput, sau daca nu pe parcurs, poate aparea ideea conceperii unor piese de mobilier personalizate din punct de vedere al designului, dimensiunilor si al functionalitatii.

In cazul spatiilor mici, un mobilier special gandit poate rationaliza incaperea, facand-o mai usor de utilizat. Spatiilor de primire sau mai mari, piesele personalizate de mobilier le pot sublinia stilul, fiind in acelasi timp si practice.

ALL SEASONS DESIGN are experienta in domeniul proiectarii de mobilier, putandu-si pune amprenta si asupra acestui aspect.

Asistenta tehnica

Daca in cazul proiectelor de arhitectura asistenta tehnica este considerata o misiune optionala, verificarile principale facandu-se in cadrul urmaririlor de santier, in cazul amenajarilor interioare aceasta devine necesara, fiind singura cale de verificare de catre echipa de proiectare a executiei lucrarilor.

Asistenta tehnica se desfasoara dupa un program periodic sau ori de cate ori este nevoie.

In cadrul acestei etape se stabilesc detalii ce vin in completarea proiectului tehnic si se pun la punct solutii de remediere a diverselor abateri sau erori de executie.

Conectica echipamente

Se poate intampla ca dupa o amenajare sau renovare sa constatati ca prizele prevazute nu sunt suficiente pentru toate aparatele din dotare. Solutia de compromis ar fi nelipsitele prelungitoare sau splitere.

ALL SEASONS DESIGN se poate ocupa de proiectarea traseelor pentru conectarea si interconectarea diferitelor aparate si echipamente audio-video, retele date, internet etc., apeland la metode care nu afecteaza vizual amenajarea dumneavoastra (mascari prin pereti, pardoseli, tavane etc).

SUS